Tämän sivuston tarkoituksena on raottaa hiukan maailmankaikkeuden peittävää salaperäistä verhoa, vaikka kovinkaan avonaiseksi sitä ei saa – maailmankaikkeus on nimittäin yhä ihmiskunnalle enimmäkseen mysteeri. Sivustolla käsitellään kuitenkin monipuolisesti erilaisia asiaan liittyviä aiheita astronomian näkökulmasta. Mikäli tähdet, planeetat, tähdenlennot, avaruusmatkat, avaruusalukset, astrologia, avaruustiede ja maailmankaikkeuteen kätkeytyvät miljoonat mysteerit kiinnostavat, olet saapunut juuri oikealle sivustolle laajentamaan tietämystäsi aiheiden parissa. Se, mitä koulussa nykyään opetetaan ja on ennen muinoin opetettu tähtitieteessä on valitettavan vähän, sillä monia ihmisiä tähtitiede kiinnostaa aidosti. Tämän vuoksi tällä sivustolla pyritään käsittelemään astronomiaa mahdollisimman monipuolisesti ja silti sopivan selkeästi.
Artonastrokuvat.com tarjoaa lukijoilleen erilaisia kiehtovia artikkeleita, joissa tähtitiedettä aiheena lähestytään useista eri näkövinkkeleistä. Kaksi erityisen mukavaa artikkelia esittelee liudan astronomiaan liittyviä faktoja, jotka ovat sekä hämmästyttäviä että hauskoja. Tiesitkö esimerkiksi, että yhteen aurinkoon mahtuisi massan mukaan mitattuna peräti miljoona maapalloa? Lisäksi sivustolla pääsee lukemaan aiheesta astrovalokuvaus, joten mikäli astrokuvat kiinnostavat tai voisivat kiinnostaa, saat täältä monenmoista hyödyllistä vinkkiä astrokuvaamisen aloittamiseen koskien esimerkiksi sitä, millaisia varusteita tähtien kuvaaminen onnistuneesti edellyttää. Lisäksi pääset lukemaan muutamista ajankohtaisista aiheista kuten paljon huomiota osakseen keränneen Saturnukseen suuntautuneen Cassini-avaruusaluksen viimeisimmistä edesottamuksista ja siitä, mitä musta aine nykytietämyksen mukaan voisi oikein olla. Eräs mielenkiintoinen artikkeli käsittelee myös aina yhtä suuren vaikutuksen tekeviä tähdenlentoja ja sitä, kuinka ne saavat alkunsa ja miten niitä pääsisi enemmän näkemään. Tähdenlentojen lisäksi tältä sivustolta selviää, mikä on maailmankaikkeuden tähän mennessä suurin tähti sekä fyysiseltä kooltaan että massaltaan.
Tämän sivuston sisältö soveltuu erityisesti astronomiaan vasta hiljattain hurahtaneiden luettavaksi, sillä asioita käsitellään kohtalaisen pinnallisesti ja helposti selitetyin sanamuodoin. Toki pidempäänkin astronomiaa harrastanut voi löytää tältä sivusta paljon sellaista tietoa, mitä ei ole aiemmin tiennyt. Esimerkiksi kahteen artikkeliin jaetut yhteensä 30 astronomiaan ja maailmankaikkeuteen liittyvää faktaa saattavat osittain olla tuttuja, mutta aivan varmasti joukkoon mahtuu myös muutama uusi fakta. Mikäli et siis osaa suoralta kädeltä nimetä aurinkokuntamme lämpötilaltaan kylmintä planeettaa tai jos tähdenlennon syntyprosessi askarruttaa, voi siinä tapauksessa oikean vastauksen käydä lunttaamassa tämän sivuston tietoiskuista.
Tähtitiede on aivan valtaisan monimuotoinen ja laaja tieteenala, johon liittyen yksi kaikkein kiehtovimmista asioista on se, että loppujen lopuksi tiedämme varsin vähän aiheesta. Todella perusteellisten tutkimustenkin jälkeen on jäänyt toistaiseksi niin paljon sellaista, mitä ihmiskunta ei ole vielä pystynyt tieteen keinoin selittämään, kuten esimerkiksi monet seikat liittyen mustaan aineeseen. Vaikka tämä sivusto ei tähän pystykään tarjoamaan yksiselitteistä vastausta, sillä sitä ei yksinkertaisesti vielä ole olemassakaan, tarjoaa rakkaudella laadittu artonastrokuvat.com -sivusto kuitenkin lukijalleen äärimmäisen valaisevia ja viihdyttäviä hetkiä avaruuteen liittyvien artikkeleiden parissa. Sitä mukaa kun astronomiassa löydetään taas jotain uutta ja mullistavaa, tulee se mitä luultavimmin nostettua esille myös tällä sivustolla! Pysy siis kuulolla, mutta siihen asti kannattaa antaa itsensä uppoutua tähtitieteen maailmaan ja antaa itsensä nauttia tähtien kauneudesta.