Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Jason Cook, Telescopic Watch. Blogikirjoituksen sisältö on kirjoittajan tekijänoikeuksia, eikä se välttämättä edusta tähtitieteen kehittämisviraston näkemyksiä.
Me ihmisinä olemme hyvin kiinnostuneita kauneudesta. Mikään ei ole kauniimpaa kuin taivaalliset ruumiit, jotka on asetettu yläpuolellemme nähtäväksi. Tähdistä, auringosta, kuusta ja planeetoista, joita voimme ihailla, maailmamme ei ole koskaan ollut vetovoimainen!
Kiinnostuksemme tähtitieteessä voi ajoittua muinaisiin aikoihin. Kiinnostuksemme taivaallisia ruumiita vastaan on kehittynyt vuosisatojen kuluessa. Kiinnostus oli niin voimakasta, että riitti, että ihmiset eivät vain tyytyneet siihen, mitä paljaalla silmällä näkyy. Katsoessaan aluksi ylös ja katsellen tähtiä ihminen on keksinyt teleskoopin kaltaiset työkalut suurentaakseen ja nähdäkseen selvästi vielä näkymättömän. Kaikki nämä keksinnöt ja löydöt, näyttää siltä, että maailma on jännittynyt muokkaamaan tämän päivän tähtitiedettä.
Tässä on muinaista kulttuuria ja niiden panos kentällä:
Babylonian tähtitiede
Vuodelta 1800 e.C. He pitivät hyvin yksityiskohtaista kirjaa näistä liikkeistä, mukaan lukien taivaallisten elinten päivittäinen, kuukausittainen ja vuosittainen sijainti.
Tämä tieto oli aluksi mystistä arvoa, jota käytettiin varoittamaan kuningasta mahdollisista katastrofaalisista tapahtumista. Sanotaan, että kuuluisan Haileyn cometin ensiesiintymiset dokumentoivat babylonialaiset, ja myös he jakoivat taivaan ensin vyöhykkeisiin.
Kreikkalainen tähtitiede
Jos puhumme tähtitieteestä, kreikkalaiset tulevat ensin mieleen. Heidät tunnetaan yleisesti muinaisen tähtitieteen isiksi; teorioiden ja matemaattisten yhtälöiden muotoileminen universumin selittämisyrityksessä.
Yksi merkittävimmistä kreikkalaisista tutkijaista on Eratosthenes. Hän ei ole menestynyt pelkästään tähtitieteen alalla, vaan myös maantieteen, matematiikan, runouden ja musiikin alalla. Hän on tunnettu useista tähtitieteellisistä läpimurroista.
Hänen tärkein panoksensa on maapallon ympärysmitan laskeminen. Hänen laskennansa oli pois päältä vain muutamalla sadalla tai muutamalla tuhannella maililla. Se on tarkasti tarkka, kun otetaan huomioon sopivan teknologian puute tuona aikana. Hän vastaa myös maapallon akselin kallistuksen laskemisesta ja karkauspäivän konseptoinnista.
Pythagoras on toinen kreikkalainen filosofi, joka tunnetaan paremmin matematiikasta, mutta jolla on myös panosta tähtitieteessä. Hän oletti, että maa on pallomainen, kuten muutkin taivaalliset ruumiit. Hän keksi tämän idean nähdessään laivojen katoavan horisontin ohi niiden seilatessa. Hän ehdotti ensimmäisenä, että planeettojen, auringon, kuun ja tähtien liike voitaisiin rinnastaa lukuihin.
Intian tähtitiede
Antiikin Intialla on lukuisia panosuksia tähtitieteen alalla, mutta merkittävin niistä oli Aryabhatiya. Hänen kauttaan intialainen tähtitiede etääntyi mystisistä ja uskonnollisista ja kohti tieteellistä.
Vaikka hänen teoksensa ovat lähtökohtana, että maailma on geokeskeinen, monet ovat edelleen arvossa nykyaikaiselle matematiikalle ja tähtitieteelle. Aryabhatiya pystyi olettamaan, että Maa pyörii akselillaan ja että Kuu ja muut planeetat loistavat auringon heijastuneen valon läpi.
Mayan tähtitiede
Maya-astronomit hakivat opastusta taivaalta. Heitä kiinnosti erityisesti tähtien, auringon ja muiden planeettojen liikkeen tutkiminen. Muinaiset mayat ovat onnistuneet tarkkailemaan ja dokumentoimaan näitä liikkeitä keksimillään varjovalulaitteilla. Näiden havaintojen avulla he kehittivät mayakalenterin seuratakseen ajan kulumista.
Egyptin tähtitiede”
Antiikin Egyptillä on yksi edistyneimmistä ja varakkaimmista kulttuureista, ja sillä on merkittävä panos tämän päivän tähtitieteeseen. Aivan kuten missä tahansa muinaisessa sivilisaatiossa, taivaan liikkeet ja kuviot sytyttivät myyttien luomisen selittämään tähtitieteellisiä tapahtumia. Egyptiläiset eivät ole poikkeus tähän. Heillä on valtavia pyramideja ja temppeleitä, jotka perustuvat tähtitieteisiin asemiin. Esimerkki tästä käytännöstä on Gizan suuri pyramidi. Se rakennettiin linjaan Pohjantähden kanssa, joka tuolloin oli Thuban Polariksen sijaan.
Nabta Playa on yksi egyptin kiehtovimmista tähtitieteellisistä paikoista. Sieltä löytyy pyöreä kivirakenne, jonka oletetaan olevan jättimäinen kalenteri kesäpäivänseisauksen tunnistamiseksi. Egyptin taipumus tähtitieteeseen ei ole puhtaasti uskonnollinen, vaan myös käytännöllinen. He käyttivät taivaallisten elinten havaintoja ennustaakseen ja siksi valmistautuakseen Niilin joen tulviin. Egyptiläiset kehittivät kalenterijärjestelmän, joka on lähellä nykyisin käytössä olevaa järjestelmää. Sillä on 30 päivää kuukaudessa ja 365 päivää jaettuna 12 kuukauteen. Ero on siinä, että heillä on 10 päivää jokaista viikkoa ja 3 viikkoa kuukaudessa.
Tähtitiede ja kolikkopelit
Monet ihmiset eivät ehkä ymmärrä sitä, mutta on monia tapoja, joilla voi pitää hauskaa tähtitieteen ja peliautomaattien kanssa. Monet pelaajat eivät ymmärrä, että kasinot tarjoavat myös peliautomaatteja, joissa on tieteellisiä laskelmia siitä, mitä tapahtuu, jos osut koneen numeroihin. Nämä ovat erittäin viihdyttäviä pelejä, ja monien ihmisten on vaikea poistua pöydästä toivoen osuvan johonkin.
Tähtitiede ja kolikkopelit voivat tehdä monia muita asioita. Tähtitiede ja tilastot osoittavat, että jos pelaaja tekee kotitehtävänsä, hän voi itse asiassa keksiä useita erilaisia starburst, joita voi tapahtua tiettynä päivänä. Sitten he voivat käyttää näitä tietoja yrittäessään selvittää, mikä heidän joukostaan johtaa henkilön voittamaan haluamansa rahamäärän. Tämäntyyppinen uhkapeli voi auttaa pelaajia rentoutumaan ja pitämään hauskaa samanaikaisesti.
Tähtitiede ja kolikkopelit voivat olla hauskoja monille ihmisille. Heillä voi olla vaikeuksia yrittää voittaa haluamasi rahamäärä, mutta kun he voittavat jättipotin, he ovat iloisia. Näiden kolikkopelien pelaaminen on loistava tapa rentoutua ja nauttia pelistä huolehtimatta kaikkien ansaittujen rahojen menettämisestä.